Slijtage aan de banden of rijden met zomerbanden in de winter kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Laat uw autobanden daarom tijdig vervangen door een ervaren autogarage. Autobedrijf Koolhaas in Amstelveen helpt u bij het wisselen van zomer- en winterbanden. Ook slaan wij de banden tijdelijk op tot u ze weer nodig heeft. Voor bandenopslag betaalt u slechts € ..,- per jaar.

Afspraak maken Bel 020 345 6427Bel 020 345 6427

Kosten banden wisselen en bandenopslag

Type werkzaamheden Kosten
Zomer- of winterbanden wisselen € ,-
Nieuwe banden plaatsen € ,-
Bandenopslag (kosten per jaar) € ,-

Wanneer moet ik winter- en zomerbanden wisselen?

U moet banden vervangen als:

  • Winterbanden een profieldiepte hebben onder de 4 mm
  • Zomerbanden een profieldiepte hebben onder de 1,6 mm (advies: 2 mm)
  • Autobanden uitgedroogd, beschadigd of versleten zijn

In maart of april is het tijd om de winterbanden te vervangen door zomerbanden en rond oktober/november is het weer tijd voor winterbanden. Wij slaan de banden die u niet gebruikt tijdelijk op: zo heeft u er geen omkijken naar.

Waarom banden wisselen?

Onverwachte situaties op de weg zorgen ervoor dat u soms snel moet handelen. Bij noodstops en scherpe bochten is het belangrijk dat de auto snel reageert en indien nodig tot stilstand komt. Als de autobanden versleten zijn, heeft de auto minder grip. Zeker op natte ondergronden wordt de remweg aanzienlijk langer. Wettelijk gezien moet u banden vervangen als ze een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Eigenlijk is dat al te weinig: we raden aan om banden al te vervangen als ze 2 mm profieldiepte hebben.

Maak een afspraak met Autobedrijf Koolhaas

Autobedrijf Koolhaas
De Loetenweg 12 d
1187 WB Amstelveen

Afspraak maken Bel 020 345 6427Bel 020 345 6427