Het laten uitlijnen van de banden van uw auto zorgt ervoor dat u veilig de weg op kunt. Tijdens het uitlijnen van de banden corrigeren we afwijkingen in de stand van uw wielen ten opzichte van uw auto. Door de wielen in dezelfde richting en op gelijke afstand te zetten, rijdt uw auto een stuk eenvoudiger én zuiniger. Maak direct een afspraak bij Autobedrijf Koolhaas voor het uitlijnen van uw banden in Amstelveen. Heeft u vragen of hulp nodig? Neem dan via de onderstaande buttons contact met ons op. We helpen u graag.

  • We helpen u dezelfde dag nog
  • Altijd een leenauto of -fiets beschikbaar
  • Aangesloten bij de BOVAG en zeer ervaren monteurs

Afspraak maken Bel 020 345 6427Bel 020 345 6427

Wat is het uitlijnen van banden?

Het uitlijnen van de banden van uw auto is het rechtzetten van uw wielen, zodat ze allemaal kaarsrecht staan als het stuur ook recht staat. Ook meten we de precieze afstand tussen alle wielen en zorgen ervoor dat dit gelijk is. Het uitlijnen kan nodig zijn na bijvoorbeeld een aanrijding, maar ook wanneer u een nieuwe of tweedehandsauto heeft gekocht is het aan te raden om de banden te laten uitlijnen door een gespecialiseerde garage. U wilt namelijk zeker weten dat u veilig met uw nieuwe auto de weg op kunt.

Oorzaken van ongelijke banden

Als de banden van uw auto op ongelijke afstand of niet precies in dezelfde richting staan, kan dat verschillende oorzaken hebben. Het is voor iedere auto gewoonlijk dat de stand van de banden na verloop van tijd wat wijzigt. Het rechtzetten van de wielen kan dus onderdeel zijn van een reguliere onderhoudsbeurt. Ook als u een ongeluk heeft gehad of per ongeluk een stoeprand hard heeft geraakt, kan dit gevolgen hebben voor uw banden, waardoor ze uitgelijnd moeten worden.

Veelgestelde vragen over banden uitlijnen

Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen die onze klanten hebben over het uitlijnen van de banden van een auto. Heeft u een andere vraag of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon. We geven u graag antwoord op al uw vragen. Voor het direct maken van een afspraak in onze garage neemt u ook contact met ons op.

Wanneer moet ik mijn banden laten uitlijnen?

Het is belangrijk om uw banden te laten uitlijnen als u merkt dat uw auto lastig stuurt of een afwijking naar links of rechts heeft. Ook als u een nieuwe set banden heeft gekocht, een ongeluk heeft gehad of een wiellager of ander wiel-gerelateerd onderdeel laat vervangen.

Waarom moeten mijn banden worden uitgelijnd?

Met correct uitgelijnde banden onder uw auto verkleint u de kans op ongevallen. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook voor uw medeweggebruikers. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw banden minder snel slijten, u zuiniger rijdt en de auto soepeler stuurt.

Hoelang duurt het uitlijnen van mijn banden?

Het uitlijnen van banden is voor de ervaren monteurs van Autobedrijf Koolhaas een routineklus die we gemiddeld binnen 30 minuten uitvoeren. Maak direct een afspraak of kom langs in onze garage in Amstelveen.

Hoeveel kost het uitlijnen van mijn banden?

De kosten voor het uitlijnen van uw autobanden worden berekend op basis van de huidige stand van uw wielen. Wanneer de banden erg scheef staan, duurt de klus wat langer waardoor de kosten ook wat hoger liggen. Neem telefonisch of via e-mail contact met ons op voor meer informatie.

Banden uitlijnen bij Autobedrijf Koolhaas in Amstelveen

Autobedrijf Koolhaas in Amstelveen is gespecialiseerd in het uitlijnen van autobanden. We voeren het onderhoud snel uit en geven u van tevoren een duidelijke indicatie van de kosten. U bent bij ons verzekerd van de hoogste kwaliteit service. Wilt u meer weten of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze garage.

Afspraak maken Bel 020 345 6427Bel 020 345 6427

Contactgegevens

Autobedrijf Koolhaas
De Loetenweg 12 d
1187 WB Amstelveen

Telefoon: 020 34 56 427
E-mail: info@autobedrijfkoolhaas.nl

Maandag8:00-18:00
Dinsdag8:00-18:00
Woensdag8:00-18:00
Donderdag8:00-18:00
Vrijdag8:00-18:00
ZaterdagGesloten*
ZondagGesloten*

* In het weekend zijn we telefonisch bereikbaar.

Autobedrijf Koolhaas